ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Щутгарт приема „Ботев“ Пловдив в реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят е днес от 21:20 часа българско време на стадион "Комтех Арена" в градчето Аспах, провинция Баден-Вюртенберг. Причината срещата да не се състои на "Мерцедес Бенц Арена" в Щутгарт е концерт на Роби Уилямс.

На "Комтех Арена" играе домакинските си мачове Зонехоф Гросашпах, който е създаден през 1994 година. В момента Зонехоф е в Регионаллига (четвъртото ниво в Германия). Проектът по построяването на стадиона започва през 2009 година. Първоначално обаче съоръжението не отговаря на всички изисквания за футболни срещи и се налага по-сериозна работа. Строежът се финансира от група инвеститори, с пари помагат и Александър Хлеб и Марио Гомес. Първоначално планираните 6,5 милиона евро за строеж се увеличават на 10 милиона евро. Стадионът е открит на 1 юли 2011 година и носи името „Комтех Арена“ заради намиращата се в град Аспах компютърна компания „Comtech GmbH“. Стадионът е част от гориста местност, превърната в мини спортен комплекс. „Комтех Арена“ наподобява на ирландски или английски стадиони на отбори от по-ниските дивизии - сгушен в гориста местност и заобиколен от къщи. Именно една такава къща е използвана за централна трибуна на стадиона.

Рекордна посещаемост е отчетена по-рано тази година, когато Зонехоф играе контрола с Байерн Мюнхен. 10 хиляди души изпълват целия капацитет на съоръжението в град Аспах, който е с население 71 546 души.

И докато в България основна тема в последните два дни е къде Лудогорец ще играе двубоя си от плейофите в Шампионската лига заради концерта на Роджър Уотърс, в градчето Аспах, което е почти 30 пъти по-малко от София, проблемът е решен.

7.jpg

4_2.jpg

6.jpg

8.jpg

9_1.jpg