Бразилският Сантос спечели "Копа Либертадорес" след победа с 2:1 срещу уругвайския Пенярол в реванша от финала на турнира. Първата среща беше завършила 0:0.

Решителният мач за най-престижния клубен трофей в Южна Америка на стадион "Пауло Машадо де Карвальо" бе помрачен, след като футболистите на двата отбора се сбиха помежду си. След последния съдийски сигнал настана масово меле и се наложи намесата на органите на реда. Един от най-активните в боя бе звездата на Сантос Неймар, който е желан от редица европейски грандове, сред които Реал (Мадрид) и Челси. 3_4.jpg

От снимките се вижда, че 19-годишният бразилски национал посяга да рита в главата паднал на земята съперник, което не говори никак добре за него.

В крайна сметка мелето бе овладяно с помощта на полицията и футболистите на Сантос успяха да получат златните си медали, както и третата Копа Либертадорес в историята на клуба.

Първото попадение в срещата отбеляза Неймар две минути след почивката. Съотборникът му Данило бе точен за 2:0 в 69-ата, а в 80-ата автогол на Дюрвал от Сантос върна надеждите на Пенярол. Играчите на уругвайския тим се нуждаеха от още едно попадение, за да триумфират при гостуването си на "Пауло Машадо де Карвальо", но не успяха да го реализират в оставащото време и трофеят отиде в ръцете на Неймар и съотборниците му.

Предишните два случая, в които Сантос печели Копа Либертадорес, са през 1962 и 1963 година, когато в състава бе младият по това време Пеле.