Попадението на Ивелин Попов за Спартак (Москва) при домакинското равенство 2:2 със Зенит в събота предизвика истински скандал в съблекалнята на тима от Санкт Петербург. Според информация на коментатора Алексей Андронов от телевизия „НТВ Плюс“ играчи на руския шампион са се сбили.
 
„В съблекалнята на Зенит е имало сбиване. Александър Анюков е налетял на вратаря Юрий Лодогин. Всичко е започнало с една плюнка. Източникът ми е присъствал в съблекалнята“, обяви Андронов на профила си в „Туитър“.
 
Вратарят Лодигин беше обвинен и от руските медии за двата гола на Спартак (Москва), които дойдоха с удари от далечна дистанция. В същото време журналистът Игор Рабинер от „Спорт Експрес“ обяви, че напредъкът в играта на московчани се дължи на разкрепостената роля на Ивелин Попов в тима.
 
„Напредъкът на Спартак е свързан с разкрепостяването на човека, в чийто прогрес се вижда главният резерв на отбора. Неговата свобода, неговото творчество се изляха в подлудяващ гол. И не бива скучните люде да кимат укорително към вратаря. Попов, прехвърляйки топката през Хави Гарсия, а после от въздуха и извън наказателното поле - и над Лодигин, направи нещо, достойно за хитпарада на всеки, дори на най-яркия шампионат,“ написа Рабинер.