Английските футболисти явно са подели бойкот срещу селекционера на националния отбор Фабио Капело, подозират британските медии.
 
В събота вечерта италианецът обяви списъка на играчите за предстоящата контролна среща с Унгария, която е последна провенка преди евпропейската квалификация на “трите лъва” с България на 3 септември.
 
Още вчера по обяд Пол Робинсън обяви край на кариерата си в националния отбор, изразявайки недоволство от ролята си на трети и четвърти вратар.
 
Часове по-късно, след мача за Къмюнити Шийлд, спечелен от Манчестър Юнайтед с 3:1 над Челси, защитникът на “червените дяволи” Уес Браун посети хотела на националния отбор и обяви, че спира с изявите си за “трите лъва”.
 
По време на самия мач на “Уембли” Капело преживя два шокиращи момента. Първо английските журналисти видяха слисаната му физиономия, когато Майкъл Карик излезе титуляр за Манчестър Юнайтед.
 
Халфът игра 80 минути за “червените дяволи”, а през седмицата бе официално обявено, че той е контузен и ще бъде извън терените за 2-3 седмици. Имено затова Капело не го предвиди в списъка за мача с Унгария.
 
Италианецът бе видимо недоволен от появата на Карик на терена на “Уембли”. Още по-голямо бе учудването на Капело, когато след края на мача един от основните играчи на националния отбор Ашли Коул от Челси подмина подадената му от специалиста ръка за поздрав.
 
След това Коул опита да се оправдае, че не е видял ръката на Капело. Медиите на Острова обаче запазиха съмнението, че постъпката на бранителя е била нарочна. Журналистите не пропускат и фактът, че играчите може да се правят на обидени от публикуваните от италианеца оценки за представянето им на Мондиал 2010. Специалистът оцени представянето на футболистите на собствения си сайт, въпреки че му бе забранено да го прави.
 
Колкото до Карик, самият Сър Алекс Фъргюсън обяви, че не е очаквал халфът да играе. “Аз мислех, че той е контузен. Вечерта преди мача обаче Карик дойде при мен и ми каза, че е възстановен и готов да излезе на терена”, заяви Фърги след победата с 3:1 над Челси./БЛИЦ