Вратарят на Блекбърн Пол Робинсън сложи край на кариерата си в националния отбор на Англия, след като попадна в списъка на селекционера Фабио Капело за предстоящата в сряда контролна среща с Унгария.
 
“Едва сега мога да обявя решението си, след като преди това не бях викан в националния отбор. Не се виждам като трети или четвърти вратар. Намирам подобна роля за обидна”, заяви 30-годишният Робинсън.
 
Бившият вратар на Лийдс и Тотнъм дебютира за Англия през 2003 г. в мач срещу Австралия и записа 41 срещи за “трите лъва”. Той бе титуляр за националния отбор в петте мача на тима на Мондиал 2006 в Германия.
 
След това обаче Робинсън плати за грешките си в квалификациите за Евро 2008, където Англия не успя да се класира. Най-известният му гаф бе при загубата с 0:2 в Хърватия, когато не успя да уцели топката след пас на Гари Невил и кълбото влезе във вратата.
 
Последният мач на вратаря за националния отбор бе загубата с 1:2 от Русия, когато отби далечен удар в краката на Роман Павлюченко, който вкара победния гол за “сборная”.
 
След това Робинсън не бе викан в националния отбор в продължение на две години и получи покана за световните квалификации с Казахстан и Андора, след като Дейвид Джеймс се контузи./БЛИЦ