Българският нападател на Партизан Валери Божинов призна, че неговият съотборник и сънародник Иван Бандаловски го е подстригал за късмет. Бранителят предрекъл, че така Божинов ще вкара два гола, както се и случи при гостуването на Рад (2:2) в Белград.

"Подстригах си главата, за да донеса късмет на Партизан. По-конкретно, направи го моят приятел Иван Бандаловски. Той ми каза: "Нека да те подстрижа и ще вкараш два гола." И така, той взе машинката и махна косата ми. И затова вкарах два гола. Дължи се на Бандата...", сподели Божинов пред Mozzart Sport за новата си прическа „нула номер” и двете попадения.

"Когато Титаник потъва, най-лесно е да скочиш зад борда. Аз няма да го направя, в никакъв случай. Партизан ми подаде ръка, даде ми шанс да се върна на голямата сцена и отново да играя в евротурнирите, а аз няма да го забравя. Ръководството, съотборниците и феновете имат доверие към мен и искам да дам същото. Искам да остана, защото съм възпитан в живота да се боря до края. Да не се предавам. Давам всичко от себе си за клуба и искам да се отблагодаря по най-добрия начин - с голове", допълни нападателят.

"Естествено, че искам да съм първи голмайстор в първенството. Знам, че пред мен са Уго Виейра и Александър Катай, но ще се боря. Въпреки че бих предпочел Партизан да започне дълга победна серия", каза още българинът.

Божинов се появи в игра в 58-ата минута при 0:1 за Рад, който успя да удвои аванса си в 59-ата. Между 72-ата и 83-ата минута българинът успя да спаси точката с две попадения, които оставиха тима му на 3 точки от третия Чукарички и вече на 26 зад лидера Цървена звезда.

Божинов вече има 11 гола в сръбската Супер Лига, с което се изравнява с третия Сърджан Вуяклия (Борац), а на първите две места са Уго Виейра (цървена звезда)13 и съотборникът му Александър Катай (12).