Новото попълнения на Спортинг (Лисабон) Валери Божинов ще играе с номер 7. Това стана ясно минути след финализирането на трансфера. 25-годишният нападател наследява "седмицата" от Марат Измайлов. Номерът е предложен лично от спортния директор на “лъвовете”. Първоначално Валери изявил желание да играе с №9 или №10, но те не са били свободни. Директорът е попитал Божинов дали иска да носи екипа с №7, който навремето беше притежание на легендата Луши Фиго.

“Казах на спортния директор, че този номер е носен от велик футболист и не искам да играя с него. Първо трябва да искаме разрешение от него и ако той се съгласи, тогава ще взема №7”, заяви Божинов пред “Гонг”. Преди официалното подписване на договора Карлош Фрейташ се свързал с Фиго. “Даде ми телефона да говоря с него. Попитах го дали мога да взема номера. Той ми каза, че няма проблеми, пожела ми успехи и каза, че ще играя в голям клуб”, допълни още българинът.

“Не мога да обещая нищо на привържениците, освен че ще давам всичко от себе си за доброто на Спортинг. Аз съм агресивен играч и винаги търся гола. Желанието ми е да вкарам колкото се може повече попадения. Ще уважаваме противниците си, но нека и те се отнасят към нас по същия начин", каза футболистът при представянето си./БЛИЦ