Интер се класира за четвъртфиналите за Купата на Италия. “Нерадзурите” победи втородивизионния Верона с 2:0 в мач от осминафиналите. Срещата изненадващо започна с натиск на Верона и още в 4-ата минута Халфредсон успя да прати топката в мрежата, но голът не бе признат заради засада. После съдията отмени попадение и на Родриго Паласио от Интер. Най-чистото положение домакините профукаха в 41-ата минута, когато след двойно подаване между Паласио и Рикардо Алварес, халфът се озова очи в очи с вратаря Лука Кастелаци, но не успя да го преодолее.

8 000 екзалтирани тифози от Верона пристигнаха специално, за да подкрепят любимците си, които бяха единственият втородивизионен отбор, останал в турнира за Купата на Италия. В 15-ата минута двубоят беше прекратен заради гъстата мъгла в Милано, както и заради многото димки от трибуните, които затрудняваха видимостта и дори дишането.

В 50-ата минута Гуарин открадна една топка в средата на терена и подаде на Касано, който излъга вратаря и отбеляза за 1:0. В 54-ата минута самият Гуарин от фаул препарира стража на гостите Рафаел за 2:0.

В 53-ата минута в игра за Верона влезе Валери Божинов на мястото на Гроси. Българският национал направи фрапантен пропуск в 71-ата минута, когато овладя топката с изумително докосване и се озова сам срещу вратаря. Стражът излезе напред и Божинов пробва да го прехвърли, но прати топката над напречната греда. В 77-ата минута Валери подаде чудесен пас за Кача, който стреля опасно, но Кастелаци спаси. 37-годишният страж на домакините обаче получи контузия и в последните десет минути Интер игра с човек по-малко, тъй като и трите смени вече бяха извършени.

Под рамката пък застана Паласио. В 83-ата минута отново Божинов направи фрапиращ пропуск, а в добавеното време Паласио отрази със завиден рефлекс удар с глава отблизо на Кароца. Малко сред това Божинов пак не успя да уцели вратата. Интер не е губил от съперника в последните 20 години. Верона пък е вкарал само веднъж на “Сан Сиро” при четирите си гостувания за периода.
Интер вече повече от 10 години няма поражение в домакински срещи за Копа Италия. Последният път, когато „нерадзурите" загубиха у дома в турнира, беше на 12 декември 2002 г. - 1:2 от Бари. “Нерадзурите” ще срещнат на четвъртфинала победителя от сблъсъка Наполи - Болоня.