Нападателят Валери Божинов опроверга информациите, че може да играе в „Левски“. Преди заминаването на националния отбор за контролните срещи с Япония и Казахстан Божинов призна, че престоят му във втородивизионните Верона и Виченца е бил грешка.
 
„Не съм разговарял с шефовете на „Левски“. А и за тях се случи нещо много неприятно в последния кръг на първенството. Съжалявам, че „сините“ не успяха да бият пред собствена публика, която бе направила страхотна атмосфера. Обстановката беше наистина шампионска, но самите футболисти пропуснаха да направят тези фенове шампиони”, заяви Божинов на летище София.
 
„В понеделник говорих с адвоката на Спортинг (Лисабон) и той ми каза, че там всичко е ново – президент, спортен директор, треньор. Аз имам тригодишен договор с клуба и очаквам обаждане от спортния директор. Тогава ще разбера съдбата си. искам да продължа в отбора, но е много важно какви са техните виждания за мен,” допълни нападателят
 
„На този етап няма оферти към мен. Това е нормално, тъй като играх в Серия „Б“, а там е трудно да бъдеш забелязан от големите отбори. Трябва да вкараш много голове. Повече не бих допуснал грешката да играя във втора дивизия. Мястото ми е в елитно първенство“, коментира българският национал.