Българският национал Валери Божинов игра половин час за Парма при победата с 4:1 над изпадналия Ливорно в мач от последния 38 кръг на Серия “А”. Божинов дори се отчете с асистенция за последния гол на тима си, който бе реализиран от Ернан Креспо.

Парма поведе в резултата с гол на Давиде Ландзафаме в добавеното време на първата част, а веднага след почивката Ландзафаме удрои преднината на тима си. Три минути Стефано Мороне направи 3:0 за Парма, но в 72-ата Томас Данилевичус намари за Ливорно.

В 62-ата минута Валери Божинов се появи на терена на мястото на Джонатан Биабиан. В последната минута на мача българинът подаде на Ернан Креспо, който възстанови преднината на “дуковете” от три гола. С този успех Парма финишира сезона на осмо място с 52 точки, на три след Ювентус и на една пред Бари.

Това бе последният мач на Божинов с екипа на “дуковете”. Българинът играеше за италианския тим под наем от Манчестър Сити, но договорът за преотстъпването му изтече с края на сезона. Засега не е ясно бъдещето на Божинов и дали той ще се върне при “гражданите”, дали ще остане в Италия или ще търси нови възможности за продължаване на кариерата си./БЛИЦ

ВАЛЕРИ БОЖИНОВ ПРЕЗ СЕЗОНА В СЕРИЯ “А”
Мачове: 30
Голове: 8
Изиграни минути: 1501
Жълти картони: 2
Червени картони: 0