Валери Божинов вече официално е част от състава на Лече. Българският нападател се завръща на "Виа дел Маре" като преотстъпен за 6 месеца от Спортинг (Лисабон). Божинов е собственост на португалския клуб, но беше отстранен преди няколко дни заради своеволно изпълнение на дузпа срещу втородивизионния Морейрензе за Купата на Португалия. След нарушението на треньорските указания на българина му беше забранен всякакъв достъп до Спортинг.

Така се стигна до завръщането му в Лече, където израсна преди години, като дебютира на по-малко от 16 години в Серия "А" в началото на 2002-а. За тима той игра три сезона, в които в 68 мача реализира 19 гола. Лече го продаде на Фиорентина за 12 милиона евро – най-големият трансфер в историята на "жълто-червените".

Божинов снощи е подписал контракта си с "джалоросите" и ще играе с любимия си №10. Той носеше същата фланелка и при предишния си престой на "Виа дел Маре".

"Подписахме, бързо се разбрах с хората от Лече. Тръгвам за Удине, защото ще играем там в сряда. Ако документите са готови, може да дебютирам още сега", сподели пред "Гонг" 25-годишният нападател.

Божинов ще се опита да помогне за оцеляването на Лече в Серия "А". Воденият от Серсе Козми тим заема 18-ото място с актив от 16 точки след 20 изиграни кръга до момента. Утре от 21:45 часа Лече гостува на Удинезе, който е на 3-ата позиция.