Сръбският Партизан, където играят българите Валери Божинов и Иван Бандаловски, е под официален мониторинг. "Гробарите" са заподозрени за корупция и "черно тото".

Организацията за мониторинг, човешки права и борба против корупцията в Сърбия е внесла молба до съответните инстиуции в западната ни съседка за разследване на срещата от първия кръг на местното първенство между Партизан и ФК Металац. "Гробарите" спечелиха с категоричното 4:0, като Божинов вкара третия гол и асистира за втория.

"Въпреки уверенията на футболните организации, че мачът не е уреден, "Организацията за мониторинг, човешки права и борба против корупцията" подчертава, че няма да спре да настоява по професионален начин да се проведе разследване, резултатите от което да бъдат оповестени възможно най-скоро, а също така обръща внимание, че със засилен интерес ще следи всички срещи, които се играят в тазгодишното първенство, с цел да открие индикации за корупция в спорта", заканиха се от институцията.

Това не е единствената среща от първия кръг на сръбското първенство, която е под мониторинг. Вечният съперник на Партизан – Цървена звезда, също се разследва заради невероятния обрат, който направи срещу ОФК Белград. Мачът завърши при резултат 6:2 за "червено-белите", които на почивката изоставаха с 0:2.




boj_blic.jpg