Френският защитник на Арсенал Матийо Дебюши ще бъде извън терените до края на годината, след като претърпя операция на глезена.

„Топчиите” привлякоха десния краен бранител от Нюкасъл срещу 12 милиона паунда през лятото. Той се контузи в дербито срещу Манчестър Сити (2:2) на 13 септември, усуквайки глезена си в опит да овладее топката. Дебюши напусна терена на носилка, след което стана ясно, че е получил увреждане на връзките в глезена си.

„В петък той претърпя операция и ще отсъства 3 месеца. Най-разумният период за възстановяване е този. Разбира се, че това е удар за нас, колко тежък ще се разбере по-нататък, защото тепърва ще видим как заместващите го ще се справят със задачата. Точно с тази цел купихме Калъм Чеймбърс“, сподели мениджърът на „артилеристите” Арсен Венгер.

„Утре вечер в игра можете да видите Ектор Белерин, Франсис Коклен и Исаак Хейдън. В състава ще бъдат също Чуба Акпом и Семи Аджаи“, допълни френският специалист във връзка с предстоящия сблъсък срещу Саутхемптън за Купата на лигата тази седмица.