Бразилският бизнесмен Еустакио Пешоа ще стане първият в света футболен турист, който ще си плати, за да играе в европейските клубни турнири. 36-годишният южноамериканец стана победител в конкурса “Стани за миг футболна звезда”, който бе проведен от молдовския футболен клуб Олимпия (Балц).

За правото си да участва в евротурнирите с екипа на Олимпия Пешоа ще заплати 300 000 евро, което с 50 000 повече от сумата, предложена от най-близкия му конкурент. В близко време той ще се подложи на някои формални процедури – обстоен медицински преглед и получаване на работна виза за Молдова.

От декември 2009 до март 2010 г. на официалния сайт на Олимпия течеше търг за място в състава за евентуалното предстоящо участие в турнирите под егидата на УЕФА. Право на участие имаха мъже на възраст от 18 до 60 години. Очаква се конкурсът да стане ежегоден.

Молдовският клуб има големи шансове за класиране в евротурнирите. За тази цел тимът трябва да завърши в четворката на класирането на първенството или да се класира на финал за купата на страната. В момента Олимпия е на една точка от четвъртото място и е на полуфинал за Купата./БЛИЦ