Аржентина и Бразилия не излъчиха победител в мача си от квалификациите за Мондиал 2018. Двете футболни суперсили на Южна Америка завършиха при резултат 1:1 в Буенос Айрес. Срещата по програма трябваше да се играе ден по-рано, но беше отложена заради проливния дъжд над аржентинската столица.

„Гаучосите“ бяха без контузените Лионел Меси, Серхио Агуеро и Карлос Тевес, но въпреки това имаха достатъчно мощ в предни позиция заради наличието на Анхел ди Мария, Гонсало Игуаин и Есекил Лавеци. Домакините доминираха през първата част и в 34-ата минута откриха резултата. Лавеци се разписа от границата на вратарското поле, където засече ниско центриране на Игуаин отдясно.

Евер Банега беше близо до реализирането на втори гол за Аржентина във втората минута на второто полувреме. Той обаче уцели гредата при добавката на свой удар, който беше блокиран от Дани Алвес. До гол след добавка обаче стигнаха бразилците. Лукас Лима се разписа, след като топката се удари в гредата при удар на Дъглас Коста с глава.

Попадението вдигна духа на „селесао“ и последва период на надмощие на гостите, но домакините бяха по-близо до гол. Гонсало Игуаин обаче не успя да се разпише. Неймар се завърна в игра за Бразилия след четири мача наказание, но звездата на Барселона беше обезличен на терена и се отличи само с няколко далечни удара.

Бразилците завършиха двубоя с човек по-малко, след като две минути преди края Давид Луис беше изгонен след брутален фаул срещу Лукас Билия. Равенството оставя Аржентина на осмо място в групата от 10 отбора с актив от две точки. Бразилия пък излезе на пета позиция с е четири точки.

Първите четири отбора от Зона Южна Америка се класират директно за Мондиал 2018, а тимът на пето място ще играе плейоф за класиране. В следващия си мач Аржентина гостува на Колумбия в Баранкия, а Бразилия приема Перу.

АРЖЕНТИНА - БРАЗИЛИЯ 1:1
1:0 Есекил Лавеци (34), 1:1 Лукас Лима (58)

33.jpg