Селекционерът на Бразилия Карлос Дунга беше недоволен от това, че неговият отбор не се е възползвал от нервността на феновете на Аржентина при равенството 1:1 между двата тима в световна квалификация за Мондиал 2018.

„Не знам дали забелязахте, но на трибуните нямаше гореща подкрепа от страна на феновете. Те бяха много тихи, а ние не успяхме да се възползваме от това през първото полувреме. През втората част не бяхме брилянтни технически, но имахме подобрение от страна на желание и борба“, коментира Дунга.

„Като гледам как протичат до момента квалификациите, считам, че ще се класираме за световното първенство, ако си печелим домакинските мачове и успеем да вземем някакви точки като гост. От тази гледна точка равенството с Аржентина е добър резултат“, допълни бразилският селекционер.

„Днес Неймар игра за отбора. Не видяхме от него финтовете и изпълненията от мачовете му за Барселона, но за това роля имат аржентинските защитници. Освен това националният отбор се събира на два месеца, следват един ден тренировка и мач. В такива условия за Неймар е трудно да постигне разбирателство с останалите играчи особено, ако никога не е играл в един отбор с тях. Сигурен съм, че в другия мач ще е много по-силен“, анализира Дунга.