Селекционерът на Бразилия Мано Менесес сподели категорично, че не неговият тим, а този на Аржентина е основният фаворит за спечелването на предстоящия турнир Копа Америка, който ще се проведе от 1 до 24 юли.

“Можем да кажем, че домакините Аржентина са основните фаворити за титлата, тъй като ще играят пред собствена публика;. По същия начин и Бразилия ще бъде фаворит за Световното първенство през 2014 година”, заяви Менезес преди отпътуването на тима му за Копа Америка.

Наставникът на петкратния световен шампион допълни и, че ще използва надпреварата в Аржентина за подготовка и проверка на силите на тима му си преди Мондиала 2014 в Бразилия. "Ще използваме всички възможности, за да се подготвим добре за Световното първенство през 2014 година", каза още специалистът.

Селесао е в една група с Венецуела, Парагвай и Еквадор на Копа Америка. Първият мач на “кариоките” е срещу Венецуела на 3 юли. “На теория Парагвай е най-силният от трите отбора, но това не означава, че няма да имаме проблеми срещу другите", коментира Менезес и очакванията си мачовете от груповата фаза. /БЛИЦ