Вратарят на националния отбор на Италия и Ювентус - Джанлуиджи Буфон, отговори по обвинението, че и той е замесен в скандала с нелегални залози на Апенините.

"За всички седмицата беше много трудна. Мога да заявя категорично, че не съм нарушил никакви правила. Никой няма право да ми държи сметка за личните разходи. Колекционирам часовници, а освен това помагам на приятели да си купят името. Никого не съм убил, нито пък съм сторил нещо лошо.

Обидно и жалко е, когато някой си играе с чувствата на хората. Надявам се пресата да започне да работи добросъвестно и да престане да публикува непотвърдена информация. Разбира се, има такива, които нарушават закона, но те са малцина. Точно сега отборът на Италия се нуждае от подкрепа", заяви Буфон по повод появилите се в пресата твърдения, че е замесен в черното тото в страната.

Припомняме, местната прокуратура разследва преводи, които Джиджи Буфон е правил към собственик на магазин за цигари, който се е занимавал и с незаконна букмейкърска дейност. Сумата, която вратарят е изпратил, е 1,5 милиона евро.