Капитанът на италианския национален отбор и на Ювентус Джанлуиджи Буфон може да бъде потърсен от италианската прокуратура във връзка с разследването на уговорени мачове. Това обяви снощи главният прокурор на Кремона Роберто Ди Мартино: "Все още не съм мислил по въпроса, но не е изключено да звънна на Буфон”.

Миналата седмица Буфон каза, че е "по-добре да имаш двама ранени, отколкото един мъртвец". Изглежда фразата е приета като защитна от страна на вратаря спрямо разследвания треньор на Ювентус Антонио Конте.

В момента италианското калчо е разтърсено от нова вълна арести, свързани с уговорени мачове. Преди два дни полицаи нахлуха в базата на "Скуадра адзура" в Коверчано за бранителя Доменико Кришито, който е подозиран, че е участвал в нагласени срещи в Бари.

В края на миналата година в Италия бе прихванат телефонен разговор на бившия треньор на вратари в Равена Никола Сантони, който казва: "Буфон залага по 100-200 хиляди евро на месец. Той, Гатузо и Канаваро са направо болни на тема залагания".