Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон говори на пресконференцията преди финала в Шампионската лига с Реал (Мадрид в Кардиф (утре, 21:45 часа).  Вратарят е с два загубени финала в турнира, но през този сезон той и съотборниците му са  се засилили към исторически требъл, след като взеха титлата и купата в Италия.

"Играем срещу отбор като Реал, който знае как се печелят тези мачове, след като има най-много спечелени финали в турнира (11), докато ние сме отборът с най-много загуби (6). Затова смятам, че е дошъл моментът да променим историята.

Усещаме подкрепата и любовта на нашите тифози. Това трябва да ни помогне в трудните моменти във финала, да бъде още един стимул за нас. Как ще се почувствам, ако утре стана най-възрастният капитан, който вдига купата на Шампионската лига над главата си? Ще бъде огромна радост, тъй като в живота няма нищо по-хубаво от това да постигнеш успех, след като си работил дълго за дадена цел.

Когато разбрах, че Дани пристига в Юве, веднага му писах съобщение, питайки го дали ще ми покаже как се печели Шампионската лига. Днес спокойно мога да кажа, че именно той се превърна в голямата изненада в отбора. На 39 години, мислех че няма какво да науча от съотборник, но от Дани научих много. Показа на мен и останалите, как играчи като него, Кристиано Роналдо и Лионел Меси са успели на спечелят толкова много. Раздавайки се винаги и работейки ежедневно с наведена глава, за да подобряваш качествата си. За мен този мач ще бъде много специален, тъй като няма да играя още 3-4 години. Именно поради това искам да изиграя мача, така че да не съжалявам за нищо след това ", завърши Буфон. 
 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА