Италианският национал и вратар на Ювентус Джанлуиджи Буфон ще стиска палци за Милан срещу Атлетико (Мадрид) в 1/8-финалните сблъсъци между двата тима в Шампионската лига. Първата среща е тази вечер от 21:45 часа българско време на „Сан Сиро”.

Голямата мечта на Буфон е да спечели Шампионската лига и най-близо до нея бе през 2003 година, когато Ювентус отстъпи на Милан във финала след изпълнение на дузпи. Въпреки това 36-годишният страж няма лоши чувства към „росонерите” и се надява те да отстранят „дюшекчиите”.

"Милан е италианският клуб, който има най-тесни връзки с турнира. Със сигурност не е обречен срещу Атлетико (Мадрид). Жребият можеше да бъде и по-лош за Милан, но пък имаше и възможност да се паднат с по-лек съперник. Байерн е абсолютният фаворит според мен за трофея", коментира Буфон пред "Скай Спортс".

"Реал има всичко необходимо за да успее. Там е Кристияно Роналдо, който е огромно оръжие и може да направи разликата във всеки мач. В Реал имат отлични играчи във всяко звено от тима, а там е и Карло Анчелоти, който е печелил много във всеки клуб, в който е работил. Затова Реал има огромни шансове също", допълни 36-годишният страж.