Полицията във Франкфурт извърши над 30 ареста след множество сбивания между футболни привърженици на Айнтрахт (Франкфурт) и Уест Хям  в часовете преди и след мача-реванш от полуфиналите на Лига Европа в Германия. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Немският тим спечели с 1:0 и с общо резултат 3:1 се класира на финала на 18 май в Севиля, където ще се изправи срещу шотландския Рейнджърс.

Бой между фенове имаше и предния ден - на 4 май, но вчера е настъпил пикът на вандалщината. 

От полицията пишат, че е трябвало да се намесват "на няколко различни локации" тази нощ заради мелета между враждуващи агитки, които просто "са искали да се сбият".

Властите съобщават още, че са спрели навреме много голям инцидент на централната гара в града. Германската полиция добавя, че гостуващите фенове са били близо хиляда, като част от тях попадат в рисковата група.

"Враждуващите агитки търсиха цяла нощ и цял ден как да се сбият, но полицията предотврати няколко тежки сблъсъка и най-вече един в гарата. Въпреки това, нямаше как да бъдат спрени всички опити за физическо насилие", гласи съобщението за спречкванията, едно от които изпрати двама фенове на гостите в несвяст. Те са били моментално настанени в болнични заведения. Друг от по-големите сблъсъци се е случил в бар и в него са били използвани бухалки, имало е и следи от кръв. Двама англичани са приети в спешен медицински център заради травми. 

След последния съдийски сигнал пък на стадиона във Франкфурт десетки хиляди фенове на Айнтрахт нахлуха на терена от щастие след последния съдийски сигнал. Техният тим може да не върви добре в Бундеслигата, но в Европа прави чудеса. Преди Уест Хям германският отбор отстрани не кой да е, а Барселона.

След мача е имало нови сблъсъци между двете агитки. Най-големият екшън е станал на метри от стадиона, когато германци са причакали излизащите феновете на гостуващия тим, които уж са били охранявани от полицията.