Кой ще спечели "Златната топка"? Кристиано Роналдо, Франк Рибери или Лионел Меси? Отговорът на този въпрос ще разберем тази вечер. Церемонията по връчването на съвместната награда на ФИФА и сп. „Франс Футбол“ е от 19:30 часа в Цюрих.
 
Според букмейкърите португалецът е сигурен победител, тъй като коефициентите за него са много ниски. Те приемат залози за победа на Кристиано Роналдо при ставки между 1,03 и 1,05! Това означава, че букмейкърските къщи отписват шансовете на Франк Рибери и на четирикратния носител на приза Лионел Меси.
 
Тримата финалисти за „Златната топка“ Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Франк Рибери бяха обявени на 9 декември. Преди това ФИФА беше предоставила списък от 23 имена, от които беше отсята финалната тройка.
 
КАКВО КАЗАХА ФИНАЛИСТИТЕ ЗА ТРОФЕЯ
„Дали заслужавам да спечеля наградата? Вероятно. Но така беше и преди година, и преди две години. Според мен всяка година заслужавам да спечеля „Златната топка“, заяви Кристиано Роналдо, който е част от финалната тройка в шест от последните 7 години, а през 2008 година спечели ценния приз.
 
„Удоволствие е да си сред тримата финалисти и съм горд от този факт. Според мен отборните награди са тези, които наистина имат значение, но винаги е приятно да бъдеш признат като личност. Ако не спечеля „Златната топка“, това няма да е краят на света“, обяви Меси, който е единственият, взел приза четири пъти и то в поредни години.
 
„Ще продължа да играя със същото желание дори и да не спечеля „Златната топка“. Удовлетворен съм от факта, че съм сред финалистите редом до Кристиано Роналдо и Лионел Меси“, коментира Франк Рибери, който за първи път в кариерата си е във финалната тройка.