ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Истински бунт направиха водещите лица на предаването „Мач на деня“ на британската телевизия Би Би Си. Те обявиха, че днес няма да се появят в ефир, след като ръководството на медията реши да свали от екран бившия английски национал Гари Линекер, който от 1999 г. беше един от водещите на предаването.

Решението на управата е свързано с публикация на Линекер в „Туитър“, който критикува новите решения на британското правителство срещу емиграцията и ги сравни със законодателството от времето на нацистка Германия. Последваха изявления на политици, които призоваха голмайсторът на Мондиал`86 да бъде свален от екран.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Първоначално Би Би Си отказа да стори това и Линекер само беше смъмрен официално и предупреден да се въздържа от използване на социалните мрежи. След това обаче ръководството на медийната корпорация промени решението и свали 62-годишния бивш футболист от екран.

В резултат на това останалите водещи на предаването „Мач на деня“ – футболните легенди Йън Райт и Алан Шиърър, обявиха, че също няма да излязат в ефир. Така по думите им оказват подкрепа на своя колега. Резервните варианти пред британската телевизия – Алекс Морган, Майка Ричардс и Марк Чапман, също изразиха солидарност към Гари Линекер и отказаха да се появят пред камерите.

В резултат на това ръководството на „Би Би Си“ обяви, че днешното предаване ще бъде без водещи и анализатори, а вместо това ще бъдат излъчени само репортажи от мачовете в Англия и чужбина.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК