Чапекоензе изигра първия си след самолетната катастрофа близо до колумбийския град Меделин, отнела живота на 19 футболисти на клуба, сред които и бившият играч на ЦСКА Фелипе Машадо. Бразилският тим картотекира нови 22-ма футболисти, повечето от които под наем, и изигра първия си мач след трагедията, завършвайки 2:2 с шампиона на страната Палмейрас в контрола.

Трима от футболистите, които оцеляха при катастрофата - защитниците Нето и Алан Рушел, както и вратарят Фолман, присъстваха на мача, преди който получиха трофея от турнира Копа Судамерикана и медалите заедно със семействата на жертвите. Копа Судамерикана беше присъдена на Чапекоензе, който трябваше да играе с Атлетико Насионал две финални срещи в турнира, но колумбийският тим се отказа от трофея.

На стадиона „Арена Конда” в град Чапеко присъстваха 20 000 зрители и 241 акредитирани журналисти. Срещата беше спряна в 71-ата минута, когато футболистите и феновете отдадоха почит на жертвите.

В 12-ата минута Рафаел Вейга откри резултата в полза на Палмейрас, а три минути по-к-късно Дъглас Гроли вкара първия гол за Чапекоензе. На полувремето шампионите направиха осем смени, но в 47-ата минута след грешна на вратаря им Жаилсон се стигна до гол на Амарал за 2:1. В 72-ата минута Витиньо с красив удар оформи крайния резултат.