Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън бил потресен малко преди началото на ½-финала-реванш срещу Арсенал снощи в Шампионската лига. Около час преди двубоя, който “червените дяволи” спечелиха в Лондон с 3:1, шотландецът научил, че внуците му са претърпели катастрофа и са ранени. 10-годишният Чарли Форгюсън и 6-годишната Грейс са претърпели инцидента в Лауър Уитингтън, пише таблоидът “Сън”.

До последно Сър Алекс се колебаел дали да изведе отбора срещу “артилеристите”, или да бъде до леглото на внука си. Все пак мениджърът бе на резервната скамейка и записа нова славна страница в биографията си, след като Манчестър срази Арсенал с 3:1 и се класира за втора поредна година на финала в Лигата.

Двете деца пътували заедно с майка си. 30-годишната Надин, която е бивша съпруга на сина на Сър Алекс – Дарън, взела децата от частното им училище и автомобила им се блъснал в друг. Колата на Надин била помляна, а тя едва извадила децата си от останките. Очевидци споделят: “Тя само крещеше, бедните ми деца”. Майката на внуците на Сър Алекс заявила, че не чувства краката си.

Чарли бил транспортиран до болница в Крю, като лекарите заявили, че състоянието му е “сериозно, но стабилно”. Синът на Сър Алекс – Дарън Фъргюсън пътувал за Лондон за среща с новата си половинка, когато научил за катастрофата.

След като научил неприятната новина, първата мисъл на Сър Алекс била да отиде в болницата, но важния полуфинал все пак надделял и той останал до отбора, съобщава още “Сън”.

Очевидци на инцидента споделят, че в случая добре, че Надин е успяла да извика бърза помощ. След това лекарите обинтовали главата на Чарли, а майката продължавала да бъде шокирана.

Водачът на другия автомобил е 17-годишен мъж, който също бил приет в болница с леки наранявания. Полицията все още разследва причините за инцидента./БЛИЦ