Чехия изхвърли драматично Англия от европейското първенство за младежи до 21 години в Дания. Във Виборг чехите направиха обрат в резултата срещу "Трите лъва" и спечелиха с 2:1, въпреки че минута преди края на мача губеха с 0:1. Двубоят бе последен за двата тима от Група "В". Англичаните се нуждаеха единствено от победа, за да продължат на полуфиналите, докато на чехите им бе достатъчно и равенство.
Англия поведе в резултата с гол на Дани Уелбек в 76-ата минута. Той изпрати топката с глава в мрежата след асистенция на Даниел Стъридж.

Футболистите на Стюърт Пиърс вече се виждаха на полуфиналите, когато в 89-ата минута появилият се броени минути преди това в игра Ян Храмоста изравни след колективна грешка в отбраната на англичаните. В 4-ата минута на добавеното време бившият играч на Тотнъм Томаш Пекхарт вкара за 2:1 в полза на Чехия и изхвърли англичаните от турнира.

Момчетата на Стюърт Пиърс останаха без победа в група “В” и заеха трето място в крайното класиране с 2 точки. На първа позиция завърши Испания със 7 точки, Чехия остана на второ място с 6, а на четвърта позиция с 1 точка финишираха младежите на Украйна./БЛИЦ