Испания разби с 3:0 Украйна в последния мач на двата тима от Група "В" на европейското първенство за младежи до 21 години в Дания. Испанците поведоха още в 10-ата минута с гол на звездата на Валенсия Хуан Мануел Мата. Нападателят се възползва от подхлъзването на украинския футболист Андрей Кривцов и изпрати топката в мрежата. В 27-ата минута Адриан бе точен за 2:0 с третия си гол от началото на турнира. В 72-ата минута Мата бе фаулиран от Денис Гармаш в наказателното поле на украинците и сам превърна отсъдената дузпа в гол. Гармаш получи червен картон. Три минути след това Украйна също получи право да изпълни 11-метров наказателен удар след нарушение на вратаря Давид де Хеа срещу Зозуля. Талантливият страж спаси удара от бялата точка на Евгений Коноплянка.

В крайното класиране в групата Испания зае първо място със 7 точки, втори е Чехия с 6, Англия остана на трета позиция с 2 токи и отпадна, а на последното четвърто място завърши Украйна с 1 точка.

На полуфиналите Испания ще срещне завършилия на второ място в Група "А" тим на Беларус. Чехия ще играе с победителя в Група "А" Швейцария./БЛИЦ

Полуфинали на Европейското за младежи
22 юни
Испания - Беларус
Чехия - Швейцария