Бившият футболист на Черно море Мартин Минчев обра овациите в Чехия,  където се превърна в герой за Спарта (Прага). Младежкият национал вкара два гола и подаде за един при успеха с 4:2 над Пардубице в шампионатен двубой.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Марто първо беше избран за играч на мача от телевизия О2, която излъчваше мача. Часове по-късно той събра почти 80 процента и от феновете на Спарта в класацията "любимец на седмицата".

Минчев вече има 6 гола в 11 мача във всички турнири, а съвкупната му статистика го придвижи в топ 5 на ранглистата за най-добрите играчи до 21 години в Чешката лига.

Местните медии отбелязват, че първата година на Мартин в Спарта Прага не е била никак добра за него, но този сезон  футболистът е като прероден.

"Беше труден период за мен, но не искам да се връщам към него. Сега се концентрирам върху това да дам своя максимум във всеки мач. Благодаря на съотборниците си, особено на Адам Хложек, който ми подаде за първия ми гол в Злин. И сега също се разбираме много добре", каза 20-годишният български нападател, чийто треньор в Спарта е бившият наставник на Лудогорец Павел Върба.