Младежкият национал на България Мартин Минчев продължава да блести с екипа на гранда Спарта (Прага) и вкара два гола при победата с 4:2 над Пардубице в 11-ия кръг на чешкото първенство. Офанзивният играч се отчете и с една асистенция за 68-те минути, в които бе на терена.

Българинът даде аванс на гостите от Прага в 20-ата минута с удар от границата на наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл. Осем минути по-късно Томас Веснер удвои аванса на Спарта.

В 40-ата минута Минчев прати топката покрай вратата, но в във втората минута от добавеното време на първата част вкара второто си попадение.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Малко след почивката Пардубице върна един гол чрез Каду в 55-ата минута. Пет минути след това обаче Спарта отново си върна преднината, след като Мартин Минчев даде хубав пас на Якуб Пешек в наказателното поле и чехът се разписа за 4:1. В 75-ата минута от Спарта поискаха дузпа, но дори след разглеждането на ситуацията с ВАР такава не бе отсъдена.

Две минути преди края на редовното време Дадив Хуф бе точен за домакините и оформи крайния резултат.

След успеха си Спарта (Прага) е на второто място с 26 точки и на 4 зад лидера Виктория (Пилзен), а Пардубице е на 14-а позиция с 6 точки.