Манчестър Сити победи Арсенал с 2:1 като гост в първото голямо дерби в Европа за тази година от 21-ия кръг на английската Висша лига.

Първото по-интересно положение дойде в 12-ата минута, в която "артилеристите" имаха претенции за дузпа за фаул срещу Йодегард, но реферът и ВАР решиха, че няма фаул.

Манчестър Сити отвърна с остро центриране и удар с глава на Рубен Диаш, но португалецът не уцели добре топката.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Домакините бяга близо до гола в 16-ата минута, но Едерсон спаси удара на Мартинели. Малко след него Кевин де Бройне стреля покрай дясната греда.

Гол на "Емирейтс" все пак падна и той беше в полза на домакините. Букайо Сака получи топката в наказателното поле и намери долния десен ъгъл за 1:0.

Арсенал беше на сантиметри от втори гол в 39-ата минута, но ударът на Мартинели премина встрани от лявата греда. Бразилецът повтори изпълнението си минути по-късно, но пак стреля неточно.

Малко след подновяването на играта Сити получи дузпа за фаул срещу Бернардо Силва, която Рияд Марез превърна в гол (1:1) в 57-ата минута.

В следващата атака Арсенал можеше отново да поведе след неразбирателство межди Лапорт и Едерсон, но Нейтън Аке изчисти от голлинията. След час "артилеристите" заиграха с човек по-малко заради втори жълт картон на Габриел.

До края на срещата Манчестър Сити натисна, но така и не стигаше до точен удар. В продължението на срещата обаче Родри се възползва от грешка в отбраната на Арсенал и оформи крайното 2:1.

Манчестър Сити остава начело на 11 точки и мач повече от Челси, докато Арсенал е на четвъртото място с 35 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА