Лондонският гранд Челси е силно заинтересован от привличането на мегазвездата Дейвид Бекъм. В момента 34-годишният халф има договор с американския Лос Андежелис Галакси, но по петите за подписа му е и друг лондонски клуб в лицето на Тотнъм. "Шпорите и Челси искат Бекъм в състава си", написа английското издание "Dayli Mail". Самият футболист пък преди няколко дни уведоми медиите, че има интерес да се завърне във Висшата лига, за да може да се подготви по-добре за участието си на Мондиал 2010 в ЮАР с английския национален тим.  "Ще направя всичко по силите си, за да участвам на Световното през 2010 година. Затова със сигурност в главата ми се въртят мисли за завръщане в Англия", заяви Беъм.

http://cache.daylife.com/imageserve/0g9y8WFe3mgHa/610x.jpgПрез последната половин година халфът игра под наем в италианския гранд Милан, след което се отдаде на заслужена почивка на Сейшелските острови заедно със съпругата си Виктория Бекъм. 110-кратният английски национал игра за Лос Анджелис Галакси миналата седмица при победата над Ню Йорк Ред Булс и отново впечатли с изявите си.

За последно съотборникът на Бекъм в Галакси Лендън Доновън се оплака в своята книга от държанието на англичанина и отношението му към отбора. И без това никой в САЩ не си прави илюзии, че високо дотирания и все още действащ договор на Бекъм с Лос Анджелис до 2012 година ще бъде изпълнен докрай, така че евентуален негов трансфер в някой от лондонските клубове Челси или Тотнъм не е никак изключен.

На въпроса дали по между другото отчита като грешка в своята кариера заминаването си за САЩ, за да играе в Лос Анджелис Галакси, Бекъм сподели: "Няколко хора вече ме попитаха и аз винаги съм казвал "Не". Човек може да прави оценки за нещо дали е било положително или не, само когато то е приключило. А все още нещата не са приключили...". /БЛИЦ