Челси се класира на полуфиналите за Купата на Футболната асоциация в Англия. „Сините“ от Лондон победиха Манчестър Юнайтед с 1:0 в дерби от четвъртфиналите на турнира.

Единственото попадение вкара Н'Голо Канте в 51-ата минута.

Двата тима започнаха нервно и интересните положения преди почивката се брояха на пръстите на едната ръка. Преобладаваха предпазливите действия и погрешните отигравания.

Скандална ситуация стана в 35-ата минута. Адер Ерера от гостите спъна Еден Азар в центъра на терена и главният съдия Майк Оливър побърза да го изгони след втори жълт картон, съответно червен. Протестите на „червените дяволи“ и на техния мениджър Моуриньо бяха бурни, но това не им помогна и те доиграха срещата с 10 души. Маруан Фелайни пък влезе секунди по-късно на мястото на контузения Хенрик Мхитарян.
 

Страстите се нагорещиха и скандалът не закъсня. Жозе Моуриньо и Антонио Конте влязоха в яростен диалог преди почивката. Повод за конфликта стана фаул срещу Маркос Алонсо край тъчлинията. Нервите на Специалния не издържаха и той каза какво мисли относно претенциите на Конте. Италианецът не му остана длъжен и разправията се разви пред погледа на четвъртия съдия. 

В 51-ата минута „сините“ поведоха в резултата. Виктор Моузес подаде на свободния Н'Голо Канте и френският национал с плътен шут от границата на наказателното поле простреля Де Хеа за 1:0. Това бе втори гол за Канте с екипа на лондончани, след като и дебютното му попадение бе срещу „червените дяволи”, за да оформи разгрома с 4:0 през октомври миналата година. 

Манчестър Юнайтед спечели 7 от последните си 10 мача с Челси във ФА Къп, като има три загуби, включително на финала през 2007 година.

Моуриньо спечели 4 от последните 7 мача срещу отбори, които преди е водил. Серията му беше прекъсната по-рано през сезона, когато Юнайтед загуби с 0:4 на „Стамфорд Бридж“.

Челси няма загуба в последните си 12 мача с Манчестър Юнайтед във всички турнири (7 победи и 5 равенства). Последното поражение на тима бе 2:3 през октомври 2012 година.

Юнайтед вкара само три гола в последните 10 мача с Челси. В този период „червените дяволи“ не успяха да отбележат две попадения в двубой.

Челси и Манчестър Юнайтед са се срещали в тази фаза на турнира четири пъти преди, като в три от случаите „сините“ продължават (1950, 2013 и 2017 година).
 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА