Втородивизионният Дарби Каунти загуби у дома от лидера във Висшата лига Челси с 1:3 в среща от 1/4-финалите в турнира за Купата на Лигата. Така „сините” от Лондон направиха нова крачка към спечелването на трофея. Курт Зума и Дидие Дрогба от гостите получиха неприятни контузии и бяха принудително заменени.

След предпазливо начало и за двата тима Челси взе инициативата и поведе в 23-ата минута, когато Киог сбърка при изнасянето на топката и позволи на Еден Азар да му отнеме и след комбинация със Сеск Фабрегас да реализира за 0:1. В самия край на първата част „овните” се опитаха да създадат натиск и да изравнят, но така и не застрашиха вратата на Петър Чех.

През второто полувреме в 56-ата минута Филипе Луиш вкара от пряк-свободен удар пред наказателното поле за 0:2. Дарби все пак намали в 71-ата минута, когато Крей Брайсън с удар по земя успя да отбележи за 1:2. Седем минути по-късно обаче Бъкстън получи директен цервен картон за нарушение срещу откъсващия се Лоик Реми и домакините доиграха мача в намален състав, което не им позволи да се противпоставят на гранда. В 82-ата Андре Шюрле направи добавка при избита от вратаря топка и оформи крайното 1:3. Така Челси вече чака съперника си на полуфинала.