Миналогодишният носител на ФА Къп Челси ще защитава трофея си. “Сините” победиха с 3:0 Астън Вила в полуфинал, игран пред близо 86 000 зрители на стадион „Уембли”. Попаденията в срещата реализираха Дрогба, Малуда и Лампард.

Българинът Стилиян Петров бе на терена през всичките 90 минути, но се прости с надеждата си да вдигне купа. Тимът му не стигна финала на надпреварата и загуби мача за „Карлинг Къп” от Манчестър Юнайтед. Това е втора тежка загуба за бирмингамци от Челси, след поражението с 1:7 за първенство преди две седмици. 
 
Първото попадение за лондончани реализира голмайсторът Дидие Дрогба в 68-ата минута. Той засече пас на Джон Тери и прати топката в мрежата зад Брад Фридъл. За 2:0 отбеляза намиращият се в невероятна форма френски халф Флоран Малуда, който засече отблизо центриране на Михаел Балак с удар от въздуха.
 
В 90-ата минута Франк Лампард се разписа след перфектна контраатака и комбинация с Амелка и Малуда.

Челси чака името на своя съперник на финала утре, когато играят Тотнъм и Портсмут./БЛИЦ

На 10 април (събота) от 19:00 часа
Астън Вила - Челси 0:3

На 11 април (неделя) от 18:00 часа
Тотнъм - Портсмут (Диема 2)
Баланс: 3 мача, 3 победи за Тотнъм

* Заб.:
При равенство в редовното време следват две продължения от по 15 минути, а при ново реми ще се прибегне до изпълнение на дузпи. Посочените баланси са само за мачовете между отборите в турнира.