Завърналият се в Челси португалски мениджър Жозе Моуриньо продължава усилено да търси нападател и ще се опита да привлече звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, след като изпусна голмайстора на Наполи Единсон Кавани, който пред транафер в ПСЖ.

Според „Дейли Мейл” лондончани имат готовност удовлетворят изискванията на Рууни за 240 000 паунда седмична заплата. Освен това „сините” ще предложат на английския национал договор за 5 сезона, а това означава, че 27-годишният нападател ще прибере приблизително общо 60 милиона паунда.

Миналата седмица новият мениджър на Юнайтед Дейвид Мойс обяви, че няма намерение да продава Рууни, но в разговора между двамата някои въпроси са останали висящи. Нападателят твърдо настоява финансовите изисквания да му бъдат изпълнени, докато „червените дяволи” искат да намалят заплатата му.

Според британските медии цената на Рууни е около 30 милиона паунда, които едва ли биха били голям проблем за Челси, стига самият футболист да бъде убеден за трансфер на „Стамфорд Бридж”.

Специалния следи и ситуацията около уругваеца Луис Суарес от Ливърпул и е готов да отправи оферта за него, ако планът му с привличането на Уейн Рууни пропадне.