ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Челси разби Милан с 3:0 на „Стамфорд Бридж“ и записа първа победа в група „Е“ на Шампионската лига след три изиграни мача, изпреварвайки "росонерите" на втората позиция. В другия мач по-рано Залцбург излъга у дома Динамо (Загреб) с 1:0 и оглави класирането с 5 точки.

"Сините" доминираха през първата част, в която гостите застрашиха само веднъж вратата на Кепа. След пропуски на Обамеянг в началото и Тиаго Силва подавания на Маунт се стигна до 24-ата минута, в която Уесли Фофана даде аванс на лондончани. Тиаго Силва отправи удар с глава, Татарушано отрази, но след серия от рикошети топката достигна до Фофана и той се разписа за 1:0. Десетина минути по-късно Обамеянг изведе Мейсън Маунт зад гърба на защитата на Милан и английският национал вкара топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В 38-ата минута голмайсторът Фофана напусна преждевременно терена заради контузия. В добавеното време на първото полувреме Шарл де Кетеларе стреля към вратата на Челси, но Кепа спаси, а Раде Крунич не успя да насочи топката в опразнената врата и я прати над гредата.

Домакните натиснаха след почивката и в 56-ата минута Рийс Джеймс центрира в наказателното поле за Обамеянг, който изпревари Фикайо Томори и реализира за 2:0. Пет минути по-късно Рахийм Стърлинг изведе Рийс Джеймс, който с плътен удар отбеляза за 3:0. До края на мача темпото спадна и нямаше сериозни положение пред двете врати.

След успеха си Челси излезе втори с 4 точки и по-добра голова разлика от Милан.

Група Е (класиране в групата)
19:45 часа Залцбург – Динамо (Загреб) 1:0
1:0 Ноа Окафор (70-дузпа)

22:00 часа Челси – Милан 3:0
1:0 Уесли Фофана (24), 2:0 Пиер-Емерик Обамеянг (56), 3:0 Рийс Джеймс (61)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК