Челси се класира за 4-ия кръг в турнира за Купата на Лигата на Англия. "Сините" победиха трудно Болтън с 2:1. Кюрт Зума взриви трибуните на "Стамфорд Бридж" в 25-ата минута с гол в дебюта си. Само шест минути по-късно обаче Мат Милс с глава изравни. Победата на домакините донесе Оскар. Бразилецът се разписа в 55-ата минута със силен шут от границата на наказателното поле за 2:1.

Тотнъм направи драматичен обрат срещу лидера в Чемпиъншип Нотингам Форест и измъкна успеха с 3:1 на своя "Уайт Харт Лейн". Мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино направи цели 11 промени в стартовата си единайсеторка в сравнение с последния мач от Висшата лига. Гостите поведоха изненадващо с гол на дебютанта  Джордж Грант в 61-ата минута. С късни голове на младия Райън Мейсън, Роберто Солдадо и Хари Кейн обаче Тотнъм се добра до победата.

Нюкасъл се справи с Кристъл Палас след 3:2 след продължения на "Селхърст Парк" в Лондон. Редовното време завърши 2:2.
Дуайт Гейл откри за домакините, но Емануел Ривиер (36, 48) направи обрата пълен - 1:2.  Палас все пак изравни с късен гол на Сулай Кайкай.  Гостите останаха с 10 души, след като червен картон получи Мехди Абеид в 100-ата минута. При една бърза контраатака обаче 112-ата минута Пол Дъмет засече центриране на Армстронг и вкара за крайното 2:3.