Английският гранд Челси направи първия си трансферен удар за следващия сезон, след като днес се разбра с босовете на Вердер (Бремен) за привличането на германския национал Марко Марин.

23-годишното крило пристига на „Стамфорд Бридж” с 5-годишен договор до лятото на 2017 година. „Сините” от Лондон ще платят 8,5 милиона евро за Марин, който имаше актуален контракт с „бременските музиканти” за още един сезон.

„Имаше разговори от дълго време насам, но едва в последната седмица темата се задвижи”, сподели спортно техническият директор на Вердер Клаус Алофс, който не изключи вероятността в Бремен да пристигне и някой играч на Челси. „Не искам да изключвам варианта, че във връзка с този трансфер може би при нас ще дойде още един играч, но това със сигурност няма да е Ромелу Лукаку”, допълни босът на „бременските музиканти”.

„Винаги съм мечтал да играя за Челси. Щастлив съм, че получавам този шанс. Това е предизвикателство за мен. Имаше интерес към и от Тотнъм, но аз взех решение да премина в Челси”, сподели Марин пред „Билд”.

Марко Марин е роден в Босна и Херцеговина, но като дете се мести в Германия. Той има 12 гола в 87 срещи в Бундеслигата. Халфът има 16 мача и 1 попадение за националния отбор на Германия, с който стана трети в света на Мондиал 2010.