Европейският клубен първенец Челси разби у дома елиминиралия Лудогорец в квалификациите Малмьо с 4:0 и записа втора победа в група „Н“ на Шампионската лига. В другата среща Ювентус спечели с 1:0 при визитата си на Зенит в Санкт Петербург и продължава без грешка да оглавява класирането. 

"Сините" от Лондон доминираха срещу шведите от Малмьо и поведоха с гол на Андреас Кристенсен (9), който се разписа с удар от воле във вратата на Йохан Далин. Малко по-късно домакините получиха и 11-метров наказателен удар за нарушение на Ласе Нилсен срещу Ромелу Лукаку, който бе заменен принудително от Кай Хавертц. Жоржиньо (21-дузпа) пък удвои аванса на носителя на трофея от миналия сезон. Малко преди почивката и Тимо Вернер се контузи, а вместо него в игра се появи Калъм Хъдсън-Одой.

Скоро след почивката Калъм Хъдсън-Одой направи много добър пробив и изведе Кай Хавертц (48), който сам срещу Йохан Далин го прехвърли за 3:0. Домакините получиха втора дузпа в 55-ата минута, когато Антонио Рюдигер бе изблъскан в гръб от Ерик Ларсон, а Жоржиньо (57-дузпа) бе точен за 4:0. Последваха нови страхотни намеси на вратаря Далин, който до края на мача не получи пето попадение.

По същото време Ювентус се наложи много трудно с 1:0 при гостуването на Зенит в Санкт Петербург. През първата част домакините имаха добра възможност в 18-ата минута, когато Войчех Шчесни отрази удар на Клаудиньо. Неговият колега Станислав Кристюк спаси пък удара на Уестън Маккени в 51-ата минута. Последваха нови пропуски на Клаудиньо и Маккени, за да се стигне до 86-ата минута, в която Матиа Де Шилио центрира в наказателното поле на Зенит и Деян Кулушевски с глава донесе победата на "старата госпожа".

След тези резултати Ювентус е лидер в групата с 9 точки, Челси има 6, а Зенит е трети с 3 точки. Малмьо е на дъното без нито една спечелена точка.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ - ТУК !!!