ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Челси срази деветима от Тотнъм с 4:1 като гост в лудо лондонско дерби от 11-ия кръг на английската Висша лига. "Сините" нанесоха първа загуба на "шпорите" за сезона и оставиха шампиона Манчестър Сити на върха. Двубоят предложи много емоции, а домакините завършиха с девет човека на терена, след като Кристиан Ромеро бе изгонен в 33-ата минута, а Удоджи в 55-ата минута. 

"Шпорите" поведоха още в шестата минута, когато Папе Сар намери Деян Кулушевски, който имаше много свободно пространств и с помощта на лек рикошет прати топката във вратата на Роберт Санчес за 1:0. Пет минути след гола гостите бяха близо до изравняване, след като Рахийм Стърлинг изведе Николас Джаксън сам срещу вратаря, но сенегалецът се забави и това позволи на Викарио да покаже рефлекс и да избие топката. 

В 14-а минута Хьон-Мин Сон вкара топката във вратата на Санчес за втори път в двубоя, но след преглед с ВАР попадението не бе зачетено заради засада. След още пет минути Удоджи влезе опасно в краката на Рахийм Стърлинг, а ВАР се притече на помощ на Майкъл Оливър, който обаче прецени да покаже само жълт картон на бранителя на домакините. В 21-а минута Рахийм Стърлинг вкара топката във вратата на Викарио, но след поредния ВАР от началото попадението не бе зачетено заради игра с ръка. 

Гол на Мойсес Кайседо в 28-ата минута пък не бе признат заради засада, която Оливър прегледа с ВАР, а след това с помощта на видеоасистент рефера изгони Кристиан Ромеро и свири дузпа за Челси. Коул Палмър шутира от бялата точка и реализира за 1:1. 

В 37-ата минута Джаксън се размина с попадение заради засада, а добавеното време на първата част бе 12 минути, но в тях двата тима не успяха да реализират други голове.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката в 55-ата минута Удоджи получи втори жълт картон и остави домакините с девет човека, а това позволи на "сините" да увеличат натиска. В 68-ата минута Марк Кукурея се озова сам срещу вратаря, но Викарио спаси. 

Четвърт час преди края на двубоя Рахийм Стърлинг се измъкна на косъм от засадата и асистира на Николас Джаксън, който чукна топката в опразнената врата за 1:2. Четири минути след това Ерик Дайър вкара топката в мрежата на Санчес, но след поредното спиране на играта ВАР потвърди решението на страничния съдия за засада. 

Три минути преди края на редовното време Родриго Бентанкур пропусна невероятна възможност да засече топката с глава във вратата, а в четвъртата минута на добавените девет за втората част Хьон-Мин Сон можеше да изравни, но ударът му бе отразен от Санчес. В ответната атака Конър Галахър асистира на Джаксън, който се разписа за 1:3. 

В седмата минута от добавеното време Джаксън оформи своя хеттрик и крайното 1:4 в това вълнуващо дерби.

След успеха си Челси събра 15 точки на десетата позиция. Тотнъм започна кръга като лидер, но го завършва втори с 26 точки и една по-малко от шампиона Манчестър Сити, който в неделя гостува на "Стамфорд Бридж". "Шпорите" пък имат визита на Уулвърхемптън в събота.

ТОТНЪМ - ЧЕЛСИ 1:4
1:0 Деян Колушевски (6), 1:1 Коул Палмър (35-дузпа), 1:2 Джаксън (75), 1:3 Джаксън (90+4), 1:4 Джаксън (90+7)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!