Фен на Интер почина тази сутрин вследствие на мелетата между привържениците на „нерадзурите“ и тези на Наполи преди снощния мач между двата тима от Серия „А“.

35-годишният ултрас на Интер е бил прегазен от микробус със запалянковци на неаполитанския тим един час преди началото на дербито. Пострадалият е приет в болница в критично състояние, а тази сутрин е починал.

Бусът с фенове на Наполи първо бил спрян от група привърженици на Интер, които потърсили сблъсъци със запалянковци на противниковия отбор. След боя между двата агитки неаполитанците се върнали в превозното си средство и потеглили към стадиона, а по пътя прегазили фен на „нерадзурите“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Имало е общо няколко инцидента между привържениците на двата тима преди и по време на мача. При някои от тях са използвани ножове. В резултат на това четирима ултраси на Наполи са получили прободни рани и са потърсили медицинска помощ. Двама фенове на Интер вече са арестувани, а трети се издирва във връзка с въоръжените боеве.

„Ще поискам от Комисията за обществената сигурност да забрани гостуването на фенове на Интер в други градове до края на сезона. Освен това секторът за привържениците на тима ще бъде затворен до 31 март 2019 година“, обяви комисар Марчело Кардона пред агенция „АНСА“.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019