УЕФА обяви разбивките по групи за жребия на третия квалификационен кръг в Лига Европа. Жребият ще бъде изтеглен днес от 14:00 часа, а в него ще участват и българските представители Черно море и Берое, които все още имат шансове на теория за преодоляване на втория кръг преди реваншите си следващата седмица.

Носителят на Купата на България Черно море завърши 1:1 с Динамо (Минск) във Варна, а при разбивките двата тима попаднаха в група 1 сред непоставените. Те ще имат пет варианта за евентуален следващ съперник – Бордо (Франция), АЗ Алкмаар (Холандия), ФК Цюрих (Швейцария), Ворскла (Полтава, Украйна) и победителят от от двойката Риека (Хърватия)/Абърджий (Шотландия). В първия мач Абърдийн спечели с 3:0 в Хърватия и на практика е с единия крак в следващия кръг.

Сребърният медалист от „А” група Берое загуби в първия си мач от датския Брьондби с 0:1 в Стара Загора. И двата тима са непоставени в група 5 от разбивките, а евентуални следващи техни противници са: Витория Сетубал (Португалия), Атлетик (Билбао, Испания), Краснодар (Русия), победителят от двойката Трабзонспор (Турция)/Диферданж (Люксембург), победителят от двойката Копе (Словения)/Хайдук (Сплит, Хърватия) и победителят от двойката Ягелония (Полша)/Омония (Никозия, Кипър).

БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16