Виляреал и Атлетико (Мадрид) не излъчиха победител и завършиха 2:2 в последния мач от първи кръг на испанската Ла Лига. Всички попадения паднаха през първото полувреме.

Още в 17-ата минута топката влезе в мрежата на домакините, след като Рейнилдо Мандава успя да я насочи, но попадението не бе зачетено заради засада.

Виляреал поведе в 19-ата минута. Арнаут Данджума направи хубав индивидуален ред и с удар от наказателното поле изпрати топката в долния десен ъгъл на Ян Облак.

Атлетико реагира мигновено и изравни след само 60 секунди игра. Маркос Йоретне получи пас в наказателното поле и мушна топката в мрежата.

В 38-ата минута Виляреал поведе, след като Коке си отбеляза автогол докато се опитваше да пресече центриране в наказателното поле.

Това обаче не бе краят на първата част. Дълбоко в добавеното време Атлетико изравни. Александър Сьорлот скочи най-високо, за да засече чудесно центриране на Пабло Бариос и вкара с глава.

В по-ранния мач в понеделник Валядолид стартира с победа завръщането си в Ла Лига. "Виолетовите" надиграха каталунския Еспаньол с 1:0 на стадион "Естадио Хосе Зорила". 

Единственото попадение в мача бе дело на Раул Моро, който бе точен в 23-та минута.  В края на първото полувреме Хавиер Пуадо Диас можеше да изравни, но ударът му премина на сантиметри от страничната греда.

В 52-та минута Еспаньол отново имаха шанс, след като Серхи Гомес се възползва от грешка при подреждането на противниковата отбрана и отправи техничен изстрел, но стражът Карл Хайн реагира светкавично и изби.