Аржентински футболен агент обяви, че бившият национален вратар на Парагвай Хосе Луис Чилаверт го е ударил по време на спор за пари, които мениджърът уж дължал на Чилаверт от трансфери на играчи.
 
Пабло Сейхас разкри, че диспутът му с бившия вратар започнал при срещата им на летището “Есейса” в Буенос Айрес и продължил до пристигането им в Парагвай.
 
“Чилаверт искаше от мен пари заради участието си при преминаването на аржентинските футболисти Роландо Сарате в Мексико и Себастиан Ромеро в Гърция. Аз му обясних, че нямам никакво участие при двата трансфера”, заяви Сейхас пред радио “Примеро Де Марсо” в Асунсион и добави, че ще отнесе случая до полицията.
 
“Дължи ми пари за трансферите на Сарате и Ромеро. Той ме нарече “гладен парагваец”. Аз не мога да позволя да ме обиждат”, заяви Чилаверт пред същата радио станция.
 
Сейхас призна, че е работил с Чилаверт през 2006 г. при трансфера на парагвайския футболист Емилио Мартинес в мексиканския Тигрес. “Тогава му дадох комисионна от 25 000 долара. След това не сме работили заедно”, допълни аржентинският футолен агент./БЛИЦ