Президентът на Лион Жан-Мишел Ола стяга сериозна чистка в тима. Той се е заел със задачата да разкара от „Стад Жерлан“ по-голямата част от звездите. В списъка за гонене са капитанът Крис, Мишел Бастос, Али Сисоко и Ким Калстрьом, които по думите му са “отровили” съблекалнята.

„През миналия сезон някои играчи тровеха съблекалнята. Те не играха добре, когато имахме шанс да спечелим титлата и Купата на Лигата. Имаше негативно напрежение в тима. Повече не искам такива неща“, категоричен бе Ола.

Той дори разказа и подробности за причините за чистката и как ще се развие отборът без въпросните звезди.

„Крис не може да остане при нас. Ако си тръгне, ние имаме план „Б“, който най-вероятно ще дойде от Бразилия. Клод Пюел напусна, защото се страхуваше от Крис. Мисля, че точно това задържа развитието на Бакари Коне и Деян Ловрен. Поведението на Бастос пък е за учебник. Изглежда, че агентът на Сисоко е променил решението му и той ще си тръгне, а Мохамаду Дабо ще го замени в тима. Видях много силен Ким Калстрьом на Евро 2012, но през сезона гледах съвсем друг играч. Той можеше да си тръгне още през зимата, тогава изчакахме, но сега ще видим”, продължи Ола.

Според него основната причина за чистката е поведението на въпросните футболисти, а не свиването на бюджета. “Парите за новия сезон ще бъдат намалени, но съвсем леко. При всички случаи ще останем в топ три на отборите с най-голям бюджет във Франция“, завърши Ола.