Румънското футболно първенство, възобновено преди месец и половина, може да бъде прекратено отново малко преди края му заради завишения брой случаи на COVID-19 в някои от елитните тимове. Това призна шефът на местната футболна федерация Разван Бурлеану.

Няколко мача от първенството вече бяха отложени заради висок брой на новозаразени в замесени отбори. Шампионите от Клуж имат над 20 случая, докато лидерите в класирането Университатя Крайова също споделиха за доста положителни футболисти, както и италианският им треньор Кристиано Бергоди.

Динамо Букурещ също е засегнат от пандемията, заради което мачът с Херманщад бе отложен, същото най-вероятно ще се случи с мача на Клуж срещу Ботошани в неделя.

„В момента имам огромни съмнения, че настоящият сезон в Лига 1 ще завърши на терена като имаме предвид тези случаи, които имаме и че растат с всеки изминал ден“, заяви босът на местния футбол Разван Бурлеану.

До края на сезона в първата шестица има два кръга, а във втората осмица на Лига 1 остават още четири кръга.

Както е известно, УЕФА определи 3 август за краен срок за националните асоциации да определят отборите, които ще участват в европейските турнири. Това означава, че ново спиране на първенството ще доведе до служебно определяне на участниците.

„Има дискусия с УЕФА. Знаем много добре, че крайният срок не може да бъде дискутиран. В момента никой не знае кой ще отиде в Шампионска лига и Лига Европа, или пък кой ще изпадне“, добави босът на футбола в Румъния.

Засега лидер е Университатя с 44 точки, следван от Клуж с 40, но и мач по-малко.