Мачът между Лестър и Тотнъм от 17 кръг на Висшата лига, който трябваше да се играе днес от 21:30 часа, беше отложен. Причината е голям брой случаи на заразени в състава на „лисиците“.

Това е четвъртият мач от английския футболен елит през последните седмици, който няма да се играе по същите причини. Общо отри стават двубоите на Тотнъм, които се отлагат заради COVID-19 – с Брайтън и Лестър от Висшата лига и с Рен от Лигата на конференциите.

Вчера мениджърът на „лисиците“ Брендън Роджърс поиска двубоят с „шпорите“ да бъде отложен заради девет случая на заразени и контузени в отбора. Големият проблем за 48-годишния северноирландец е, че заради проблемите няма на разположение нито един централен защитник.

Вчерашното решение на Висшата лига да не уважи иска на Роджърс предизвика доста негативни коментари сред футболните специалисти. Самият той заяви, че по-големите клубове в Англия получават разрешение за отлагане на мачове и при по-малък брой заразени.

Днес мениджърът на Брентфорд Томас Франк поиска отлагане на всички мачове от Висшата лига и Купата на Лигата през предстоящия уикенд. В същото време неговият колега Греъм Потър, който е начело на Брайтън, недоволства, че мачът на тима му срещу Уотфорд (0:1) не е бил отложен, въпреки наличието на заразени играчи в състава на „чайките“.

Според правилата на Висшата лига за този сезон, мач на отбор от шампионата може да бъде отложен, ако тимът не разполага с поне 14 здрави играчи. Може да се направят изключения, включително в случаите на липсата на двама здрави вратари.