Молбата на Лестър да бъде отложен утрешната среща с Тотнъм е отхвърлена от Висшата лига. Мениджърът на "лисиците" Брендън Роджърс коментира, че деветима негови играчи са заразени с коронавирус, както и "други медицински проблеми". Той добави, че целостта на първенството е заложена на карта, след като се налага на практика отборите да играят по два мача на седмица.

"За наше съжаление, не ни беше предложено никакво решение, което беше разочароващо в крайна сметка", коментира Роджърс на пресконференция. 

"Ние влизаме в положението на Лигата и ги подкрепяме за мерките им в извънредната ситуация, но когато трябваше да получим подкрепа, не ни беше предоставена никаква опция. Имаме контузии, имаме COVID-19 и не можем да правим ротации в отбора. А ни предстоят пет мача за 13 дни. Това си е предизвикателство, когато имаш пълен състав, но когато си така ограничен, е екстремно предизвикателство", добави 48-годишният северноирландец. 

Между 6 и 12 декември 3805 играчи и клубен персонал на Острова са били тествани за К-19, като са били открити 42 нови положителни случая - най-високата седмична цифра, откакто данните започнаха да се отчитат през май 2020 година.