Вицепрезидентът на Уест Хям Карън Брейди е категорична, че първенството във Висшата лига трябва да бъде анулирано, ако мачовете до края на сезона не бъдат изиграни. Всички срещи на Острова бяха спрени заради коронавируса.

Дамата признава, че това ще бъде голям удар за Ливърпул, който е само на две победи от така бленуваната вече 30 години титла.

Въпреки всичко обаче тя ще направи предложението си на срещата на клубовете през следващата седмица.

"Прекратяването или анулирането на първенството винаги е било възможност. Не се изключва вариант във всички нива на английската футболна лига, както и Премиър лийг, първенствата да бъдат отменени и сезонът да бъде обявен за недействителен, защото ако футболистите не могат да играят, то няма как да има мачове.

Във Висшата лига се надяват, че след триседмично прекъсване първенството може да бъде подновено, но това може да остане в сферата на мечтите. Какво трябва да направим, ако сезонът не може да завърши?

Тъй като нито мачовете в Премиър лийг, нито тези в долните дивизии ще могат да се изиграят, то единственото справедливо и разумно нещо е сезонът да бъде обявен за невалиден.

Кой може да знае кой отбор ми могъл да изпадне или да спечели промоция, ако срещите до края не се изиграят? Това би било огромен удар за Ливърпул, който може да бъде лишен от първата си титла от 30 години. Всичко това ще го обсъдим на спешната среща на клубовете от Премиър лийг следващия четвъртък", заяви Брейди.